Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen CEIDizler Projesi kapsaminda 15-16 Mayis 2025 tarihlerinde Ankara’da “Toplumsal Cinsiyet Esitliginde Israrci Olmak” baslikli iki günlük seminer düzenlendi.
Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen CEIDizler Projesi kaapsaminda, 15-16 Mayis 2025 tarihlerinde Ankara’da “Toplumsal Cinsiyet Esitliginde Israrci Olmak: Toplumsal Cinsiyet Karsitligi, Karsi Stratejiler ve Umudu Korumak” baslikli iki günlük bir seminer düzenledik.
Seminer, toplumsal cinsiyet karsitliginin tarihçesi ve güncel görünümlerini ele almanin yani sira, karsi stratejilerin gelistirilmesi ve esitlik mücadelesinde umudu koruma yollarini birlikte düsünmeyi amaçladi. Ezgi Saritas’in kolaylastiriciliginda yürütülen etkinlik, katilimcilarin deneyim paylasimi ve kolektif üretimini merkeze aldi.
Ilk gün, toplumsal cinsiyet karsitliginin tarihsel gelisimi ve ulus-asiri boyutlarina dair bir sunumla basladi. Ardindan Türkiye özelinde karsitlik söylemleri ve politikalari tartisildi. Günün ikinci yarisi ise grup çalismalarina ayrildi. Katilimcilar, tematik haritalama ve analiz oturumlarinda bilgi ve deneyimlerini paylasarak, ortak stratejiler gelistirdiler.
Ikinci gün, katilimci gruplarin sunumlariyla basladi. Bu sunumlar, degerlendirme ve tartisma oturumlariyla derinlestirildi. Ögleden sonra ise umut verici örnekler, karsi hareketler ve iyilik halinin esitlik mücadelesinde nasil sürdürülebilecegine dair interaktif çalismalar yapildi.
Seminer, katilimcilarin sadece bilgi edinmesini degil, ayni zamanda kendi mücadele pratiklerini gözden geçirmesini ve karsilastiklari zorluklar karsisinda yeni dayanisma biçimleri gelistirmesini hedefledi. Grup çalismalari, karsilikli ögrenme süreçlerinin güçlü bir örnegi olarak öne çikti.