4 Ekim 2022 tarihinde İstanbul’da belediyeler, akademik kurumlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılım gösterdiği bir çalışma toplantısında Kadın Danışma Merkezlerinde kullanılan formların belirlenme kriterleri üzerinde çalıştık.

Yayın Tarihi: 04.10.2022

Kadın Danışma Merkezleri Hizmetlerinde Kullanılan Formları Değerlendirdik

4 Ekim 2022 tarihinde İstanbul’da belediyeler, akademik kurumlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılım gösterdiği bir çalışma toplantısında Kadın Danışma Merkezlerinde kullanılan formların belirlenme kriterleri üzerinde çalıştık. Toplantıda Kadın Danışma Merkezlerinde kullanılan formlar üzerinde yapılan tespitler üzerine görüşme sağlayarak bu tespitler bağlamında önerilerin neler olabileceği üzerinde durduk. Toplantıda herhangi bir iyileştirme sağlayabilmek için mevcut durumu görmek ve analiz edebilmenin doğru ve güvenilir verinin kullanımından geçtiğini ifade ederek verinin hizmetlerin biçimlendirilmesinde en önemli etken olduğunu belirttik.

 

Merkezlerde kullanılan formların nasıl yapılandırılması gerektiğine dair yaptığımız örnekli önerilere ek olarak Kadın Danışma Merkezlerinin işlevleri, sunulan hizmetler, toplum çalışması ve kapsayıcı hizmet başlıkları da toplantının konuları arasında yer aldı.

 

Toplantıda Ataşehir Belediyesi, Avcılar Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Kartal Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Şişli Belediyesi, TAP Vakfı, Mor Çatı, Kadının İnsan Hakları ve Yeni Çözümler Derneği, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Maltepe Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Kent Konseyi, Mekanda Adalet Derneği ile bir araya gelerek konu hakkında detaylı bir biçimde görüş ve fikir alışverişinde bulunma imkanı elde ettik.


Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir.