Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen Türkiye’de Katilimci Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Esitliginin Izlenmesi Projesi Faz III'te görev almak üzere, Tematik Alan Süpervizörleri ariyoruz. 

Yayın Tarihi: 18.09.2023

Is Ilani: Tematik Alan Süpervizörleri

Arka Plan

“Türkiye’de Katilimci Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Esitliginin Izlenmesi Projesi Faz III”, Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen dogrudan hibe projesidir. 1 Eylül 2023’de baslayan ve uygulama süresi 42 ay olan proje Adana, Ankara, Bursa, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Mersin, Samsun ve Trabzon olmak üzere 11 ilde uygulanacaktir.

Projenin amaci, toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi ve katilimci demokrasinin yerlesmesi için hak temelli çalisan sivil toplum örgütlerinin (STK), yerel yönetimlerin, kamu yararina çalisan örgütlerin, akademinin ve sendikalarin kapasitelerini artirmak, ilgili paydaslar arasindaki isbirligini güçlendirmektir. Bu amaçla konunun uzmanlari tarafindan bilimsel ve teknik gereklere uygun olarak 5 tematik alanda raporlar hazirlanacak, mevcut durum ortaya konulacak, toplumsal cinsiyet esitligi izleme göstergeleri olusturulacaktir. Proje uygulama illerinde kapasite arttirici egitimler ve atölyeler düzenlenirken bu raporlardan da faydalanilacaktir.

Rapor hazirlanacak tematik alanlar sunlardir:

1. Iklim Degisikligi, Kirsal Alan ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

2. Kamu Harcamalari ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

3. Isyerinde Siddet, Taciz ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

4. Sanatta Toplumsal Cinsiyet Esitligi

5. Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

Her tematik alan raporunun bir süpervizörü olacaktir. Süpervizör ilgili raporu, CEID tarafindan hazirlanan sablona ve projenin amaçlarina uygunlugu bakimindan degerlendirecektir. Tematik raporlar Cinsiyet Esitligi Izleme Merkezi (CEIM) e-kütüphanede paylasilacak ve basilacaktir.

 

Görev ve Sorumluluklar

Süpervizörün görev ve sorumluluklari sunlardir:

  • Yazarlarin, proje uzmanlari tarafindan hazirlanan sablona uygun, projenin amaçlari ve hedeflerine katkida bulunan bir biçimde raporu hazirlamalarina katki sunmak,
  • Bunun için gerektiginde yazarlarla ve proje ekibinden konu uzmanlarinin katilimiyla toplantilar yapmak,
  • Baslangiç raporuna, ara rapora ve nihai rapora geri bildirimde bulunmak,
  • Tematik alan raporlari arasinda uyumun saglanmasi amaciyla gerektiginde diger süpervizörler ve uzmanlarla birlikte çalismak.

 

Uzman Profili

  • Haritalama çalismasini gerçeklestirecegi tematik alanda uzmanlasmis olmasi; bu alana iliskin arastirma ve yayinlarinin bulunmasi,
  • Izleme çalismalarina iliskin bilgisinin, deneyiminin olmasi,
  • Ekip çalismasina yatkin olmasi,
  • Bilgisayar okur-yazarliginin bulunmasi,
  • Iyi derecede Ingilizce okuma ve yazma becerisine sahip olmasi gerekmektedir.

 

Basvuru Sekli

Basvuru yapacak kisilerin Türkçe ve Ingilizce özgeçmislerini, konu satirina süpervizörlügünü yapmak istedikleri raporun adini yazarak 09.10.2023 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar ik@ceid.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

 

Degerlendirme Süreci

Ön inceleme sonucu uygun olabilecegi düsünülen adaylar görüsmeye davet edilecektir. Degerlendirme süreci, aranan niteliklerde adaylarin belirlenmesi ve kabulünün ardindan tamamlanacaktir.


Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir.