Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen Türkiye’de Katilimci Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Esitliginin Izlenmesi Projesi Faz III'te görev almak üzere, Afet Yönetimi ve ToplumsalCinsiyet Esitligi Haritalama Çalismasi Tematik Alan Uzmanlari ariyoruz. 

Yayın Tarihi: 04.09.2023

Is Ilani: Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

Arka Plan

“Türkiye’de Katilimci Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Esitliginin Izlenmesi Projesi Faz III”, Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen dogrudan hibe projesidir. Uygulama süresi 42 ay olan proje Adana, Ankara, Bursa, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Mersin, Samsun ve Trabzon olmak üzere 11 ilde uygulanacaktir.

Projenin amaci, toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi ve katilimci demokrasinin yerlesmesi için hak temelli çalisan sivil toplum örgütlerinin (STK), yerel yönetimlerin, kamu yararina çalisan örgütlerin, akademinin ve sendikalarin kapasitelerini artirmak, ilgili paydaslar arasindaki isbirligini güçlendirmektir. Bu amaçla konunun uzmanlari tarafindan bilimsel ve teknik gereklere uygun olarak 5 tematik alanda raporlar hazirlanacak, mevcut durum ortaya konulacak, toplumsal cinsiyet esitligi izleme göstergeleri olusturulacaktir. Proje uygulama illerinde kapasite arttirici egitimler ve atölyeler düzenlenirken bu raporlardan da faydalanilacaktir.

Rapor hazirlanacak tematik alanlar sunlardir:

1. Iklim Degisikligi, Kirsal Alan ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

2. Kamu Harcamalari ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

3. Isyerinde Siddet, Taciz ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

4. Sanatta Toplumsal Cinsiyet Esitligi

5. Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi

 

Pozisyonun Tanimi: Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi Raporunun hazirlanmasi

Proje kapsaminda bilimsel ve teknik gereklere uygun olarak Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi Haritalama ve Izleme Raporu hazirlanacaktir. Raporu hazirlayacak uzman/uzmanlarin görev ve sorumluluklari:

1. Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi Haritalama Raporunun hazirlanmasi. Raporda,

- Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi tematik alanina iliskin norm ve standartlar

- Veri temelli mevcut durum analizi

- Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligine iliskin yasalarin, politikalarin, uygulamalarin ve araçlarin analizi

- Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitliginin hak temelli izlenmesi için toplumsal cinsiyete duyarli göstergeler

- 11 proje ilinin Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligine göre mevcut durumlarinin tespit edilmesi yer almalidir.

2. Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi tematik alaninda gelistirilen göstergelerin alanin uzmanlarinin katilimiyla yapilacak toplantilarda tartisilmasi sürecini yönetilmesi, geri bildirimler sonrasinda göstergelere son halinin verilmesi.

3. Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi Raporunun ve Genis Özetinin tamamlanarak proje ekibine teslim edilmesi.

 

Uzman Profili

Haritalama çalismasinda görev alacak uzman ya da uzmanlarin

  • Haritalama çalismasini gerçeklestirecegi tematik alanda uzmanlasmis olmasi; bu alana iliskin arastirma ve yayinlarinin bulunmasi,
  • Izleme çalismalarina iliskin bilgisinin, deneyiminin olmasi,
  • Ekip çalismasina yatkin olmasi,
  • Bilgisayar okur-yazarliginin bulunmasi,
  • Iyi derecede Ingilizce okuma ve yazma becerisine sahip olmasi gerekmektedir.

 

Basvuru Sekli

Bu pozisyona basvurular tek tek yapilabilecegi gibi ekip olarak da yapilabilir. Ekip olarak basvuruda bulunanlarin 1 sayfayi geçmeyecek sekilde ekip çalismasina neden gerek duyduklarini iletmeleri gerekmektedir.

Basvuru yapacak kisi(lerin) Türkçe ve Ingilizce özgeçmislerini, ekip olarak basvuracaklarin ise özgeçmislerin yani sira Ekip Çalismasinin gerekliligine dair belgeyi de ekleyerek, 02.10.2023 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar konu satirinda “Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Esitligi Haritalama Çalismasi” yazarak ik@ceid.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

 

Degerlendirme Süreci

Ön inceleme sonucu uygun olabilecegi düsünülen adaylar görüsmeye davet edilecektir. Degerlendirme süreci, aranan niteliklerde adaylarin belirlenmesi ve kabulünün ardindan tamamlanacaktir.


Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir.