Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CEİDizler Projesi kapsamında Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği raporu hazırladık. Göstergeleri kamuoyuyla paylaşmadan önce yıkıcı bir deprem deneyimi yaşayan Hatay’daki paydaşlarımızla tartıştık ve onların deneyimlerini dinledik.

Yayın Tarihi: 30.04.2025

Hatay’da Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Konuşmak için Bir Araya Geldik

Türkiye afetler ülkesi…

Afetlerden toplumda dezavantajlı konumda bulunan gruplar kadınlar, engelliler, çocuklar, yaşlılar daha fazla etkileniyor.

Bu etkiyi azaltmak için kamu kurumlarının buna uygun planlamalar yapması gerekiyor ve bu planların da izlenmesi…

CEİD olarak bu amaçla, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CEİDizler Projesi kapsamında Afet Yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği raporu hazırladık.

Raporda Afet Yönetimine ilişkin izleme göstergelerine yer verdik. Böylelikle kamu politikalarını ve uygulamalarını izlememek ve değerlendirmek kolaylaşacak.

Göstergeleri kamuoyuyla paylaşmadan önce yıkıcı bir deprem deneyimi yaşayan Hatay’daki paydaşlarımızla tartıştık ve onların deneyimlerini dinledik.

Katılan örgütlere katkılarından dolayı teşekkürler.

Toplantıya katılan örgütler: Hayata Destek Derneği, İhtiyaç Haritası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Hatay Şubesi, Habitat Derneği, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği, Defne Belediyesi, STGM, WHR (Dünya İnsani Dayanışma Derneği), Samandağ Belediyesi, Hatay Tabip Odası, Arsuz-Hatay Kadın Dayanışma Derneği, Hatay Barosu, Rimmen Kadın Kooperatifi, Deprem Dayanışma Derneği, Samandağ Collectif.


Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir.