Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen Türkiye’de Katilimci Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Esitliginin Izlenmesi Projesi Faz III'te görev almak üzere,  Toplumsal Cinsiyete Duyarli Vaka ve Dava Izleme Egitim Materyali Hazirlama Uzmani ariyoruz.

Yayın Tarihi: 06.10.2023

Basvuru süresi uzatildi: Toplumsal Cinsiyete Duyarli Vaka ve Dava Izleme

Arka Plan

“Türkiye’de Katilimci Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Esitliginin Izlenmesi Projesi Faz III”, Avrupa Birligi tarafindan finanse edilen dogrudan hibe projesidir. Uygulama süresi 42 ay olan proje Adana, Ankara, Bursa, Eskisehir, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Izmir, Mersin, Samsun ve Trabzon olmak üzere 11 ilde uygulanacaktir.

Projenin amaci, toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi ve katilimci demokrasinin yerlesmesi için hak temelli çalisan sivil toplum örgütlerinin (STK), yerel yönetimlerin, akademinin ve sendikalarin kapasitelerini artirmak, ilgili paydaslar arasindaki isbirligini güçlendirmektir. Bu amaçla konunun uzmanlari tarafindan bilimsel ve teknik gereklere uygun olarak egitim materyalleri hazirlanacaktir. Proje uygulama illerinde kapasite arttirici egitimler ve atölyeler düzenlenirken bu materyallerden faydalanilacaktir.

Bu is için öngörülen çalisma gün sayisi 14’dür.

 

Görev ve Sorumluluklar

Toplumsal Cinsiyete Duyarli Vaka ve Dava Izleme Egitim Materyalini hazirlamak. Egitim materyali asagidaki içerikleri kapsamalidir.

  • Vaka ve dava izlemenin ne oldugu
  • Vaka ve dava izlemenin, analizinin toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasindaki önemi
  • Toplumsal cinsiyet veri ve istatistiklerinin vaka ve dava izlemede kullanimi
  • Vaka ve dava izleme örnekleri

Uzmanin hazirlanan egitim materyalinin online egitim materyaline dönüstürülmesi sürecinde ekip ile birlikte çalismasi öngörülmektedir.

 

Uzman Profili

Egitim materyali hazirlayacak uzman ya da uzmanlarin

  • Toplumsal cinsiyet verisi ve veriyi analiz etme konusunda uzmanlasmis olmasi,
  • Vaka ve dava izleme konusunda bilgi ve deneyime sahip olmasi,
  • Ekip çalismasina yatkin olmasi,
  • Çok iyi düzeyde bilgisayar okur-yazarliginin bulunmasi,
  • Iyi derecede Ingilizce okuma ve yazma becerisine sahip olmasi gerekmektedir.

 

Basvuru Sekli

Basvuru yapacak kisilerin Türkçe ve Ingilizce özgeçmislerini konu satirina, “Toplumsal Cinsiyete Duyarli Vaka ve Dava Izleme” yazarak, 13.10.2023 Cuma günü saat 17.00’a kadar ik@ceid.org.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

 

Degerlendirme Süreci

Ön inceleme sonucu uygun olabilecegi düsünülen adaylar görüsmeye davet edilecektir. Degerlendirme süreci, aranan niteliklerde adaylarin belirlenmesi ve kabulünün ardindan tamamlanacaktir.


Avrupa Birliği tarafından
finanse edilmektedir.